Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga sommarjobbare

Annons

- Vi har haft hjälp av sommarjobbare i över fem år. Tack vare sommarjobbarna har vi kunnat haft anläggningen öppen på dagtid, säger en besviken Fredrik Eriksson, 29, i Ludvika Bangolfklubb.

Han har svårt att förstå hur kommunen har resonerat. Varför blir några få föreningar utan sommarjobbare medan flertalet, som tidigare haft hjälp, får det även i år?

Sommarjobbarna har tagit emot dem som besökt bangolfen dagtid medan klubbens medlemmar skött anläggningen under kvällar och helger.

- I sommar kommer vi endast att ha öppet kvällar och helger. Vi är bara 20-25 medlemmar och har inga möjligheter att finnas på plats dagtid hela sommaren, framhåller Eriksson.

Bangolfarna menar att kommunledningen borde ha tänkt sig för lite bättre i den här frågan. Det är ingen bra reklam för stan om turister börjar prata om Ludvika som orten där en typisk turistfälla låg tyst och öde i semestertider.

-Varje sommar har vi runt 10 000 besökare. Många av dem är turister och kommer för att spela på dagtid, berättar Eriksson.

Tillförordnade personalchefen Inger Nyström presenterade den 15 mars inför kommunstyrelsens arbetsutskott ett förslag i ärendet. Detta förslag antogs av politikerna utan att föregås av någon större diskussion.

Varför kommunen valt att dra in sommarjobbarna för just bangolfklubben, Dan Andersson-museet och minicirkusen, har NLT inte lyckats utröna. Inger Nyström befinner sig på semester och har varit oanträffbar för kommentarer.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons