Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga skyltar till sevärdhet

Annons

Vägverket håller som bäst på att lägga upp ett enhetligt skyltsystem som ska informera turister om olika intressanta objekt i landskapet.

Ett par dussin sevärdheter har hittats runt om i Dalarna men inget i Malung.

Det väckte viss irritation i kommunstyrelsens arbetsutskott. En stämma där menade: "ska det inte skyltas till Dalarnas enda kulturreservat så ska det inte skyltas någonstans." Och att det är lite märkligt att inte Kvarnstensbrottet hamnat på Vägverkets lista är det bara att hålla med om.

Vill ha när- idrottsplats

u Centerpartisterna Ann-Louise Eklund, Pär Kindlund, Erik Andersson, Berit Björk, Tore Eriksson och Birgit Wikström ser gärna att en näridrottsplats byggs vid Blomsterbäcksskolan. C-gruppen begär i en motion till fullmäktige att en utredning görs kring möjligheterna att bygga en näridrottsplats på betongplattan där den nedbrunna gymnastikhallen låg. Vidare bör chanserna att få pengar från Riksidrottsförbundet till ändamålet sonderas.

Centern anser att det behövs platser som inbjuder till idrott och lek, inte minst då barn och ungdomars spontana motionerande tenderar att minska. Näridrottsplatser, rekommenderade av Riksidrottsförbundet, är ett sätt att motverka utvecklingen, och just Blomsterbäcken skulle vara ett lämpligt ställe. Dels för att det redan finns en lämplig betongplatta, dels för att många barn kan tänkas frekventera området, inte bara under skoltid.

Kommunstyrelsens arbetsutskott har tagit del av motionen och lämnat den vidare till barn- och utbildningsnämnden som ska ta fram ett svarsförslag.

Mer läsning

Annons