Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga pengar till Evertsbergs friskola

Annons

Länsrätten i Stockholm anser att den planerade friskolan i Evertsberg uppfyller alla krav, men friar kommunen från att betala för friskolan i en mycket ovanlig dom.

Skolverket sa som väntat ja till Evertsbergs friskola, men kommunen överklagade till länsrätten i Stockholm, som nu sagt sitt.

Kommunens grund för överklagandet var att de pengar som kommunen måste betala till en friskola i Evertsberg skulle påverka situationen för kommunens övriga skolor mycket negativt.

När länsrätten nu avkunnade dom gick man på kommunens linje och säger att Evertsbergs friskola inte ska ha rätt att få bidrag från kommunen.

"... får det anses att Älvdalens kommun förmått visa att en etablering av en friskola i Evertsberg kommer att medföra sådana påtagliga negativa följder för skolväsendet i Älvdalens kommun att Evertsbergs Eko- och turismskola inte skall medges rätt till bidrag Överklagandet i denna del skall därför bifallas." skriver länsrätten.

I början av samma dom skriver dock länsrätten att skolan ska godkännas:

"Enligt länsrättens bedömning uppfyller Evertsbergs Eko- och Turismskola de krav som ställs för godkännande, varför överklagandet i denna del skall avslås".

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons