Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga pengar till bälten i skolbussar

Annons

u Kommunpolitikerna är inte beredda att betala för att det ska installeras säkerhetsbälten på alla platser i skolbussarna.

Den tolkningen gör skolchefen Peter Svantesson efter att ha sett förslaget till kommunbudget för 2003.

- Jag tycker fortfarande att det är angeläget med bälten i bussarna. Det handlar om säkerheten för ungarna. Men politikerna är inte beredda att satsa pengar på detta, säger han.

"Politikerna" i det här fallet är kommunstyrelsens arbetsutskott. Svantessons arbetsgivare, politikerna i social- och utbildningsnämnden, begärde en miljon kronor för bälten i bussarna men fick alltså avslag.

Utskottet har också sagt nej till att elever som vill gå i en annan skola än skolan närmast bostaden, ska få rätt till skolskjuts.

Vidare passar arbetsutskottet beträffande önskemålet om en miljon kronor för att barn till skilda föräldrar skulle få rätt till skolskjuts från båda föräldrarna.

- I det fallet vill man avvakta en dom i Regeringsrätten, noterar Svantesson.

Regeringsrätten väntas i början av nästa år avgöra om barn ska ha laglig rätt till skolskjuts från båda föräldrarna och inte bara från den förälder där barnet är mantalsskrivet.

I övrigt noterar Svantesson att arbetsutskottet medger att budgeten ökas med 700 000 kronor för lönejusteringar. Pengarna ska användas för att höja lägstalönerna i förvaltningen från minst 13 000 kronor till 13 500 kronor i månaden.

Politikerna godkänner också att ytterligare en miljon, totalt 4,5 miljoner, reserveras för vård av missbrukare.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons