Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga pampar på Hagagatan

Annons

Som trafiksituationen ser ut i dag på Hagagatan, måste det till nedsättande hastighetsåtgärder för att trafikintensiteten har ökat betydligt och nästan alla kör för fort. Maximala hastigheten i dag är satt till 50 kilometer i timmen men borde vara lägre, typ 30, kompletterad med farthinder som på Kopparvägen.

De styrande på Falu kommun har rekommenderat att all genomfartstrafik inklusive tunga lastbilar från Britsarvet till Lugnetleden ska ske på Hagagatan rakt igenom ett äldre villaområde. Vi som bor i slutet av gatan upp mot kyrkogården har farliga utfarter med en sikt på cirka 25 meter ner mot en kurva. Det finns inte ens en skylt nerifrån som varnar för utfarterna.

Att med andan i halsen och förhoppning om att inte bli påkörd när man backar ut på gatan är tydligen något vi ska acceptera. Det gör vi inte. De som kommer "nerifrån" hinner/vill inte stanna, utan de kör bara på, hytter med näven, svär, tutar och gör fula gester med fingrarna åt oss.

Man ska beakta att Hagagatan även är en väg för skolbarnen att ta sig till och från skolorna i Britsarvet, Söderbaumska och Östra skolan.

Kommunen visar otrolig nonchalans, genom att inte ens ringa tillbaka efter ett antal påringningar och lämnade meddelanden

Jag blir mer och mer övertygad om att det måste bero på att det inte bor någon kommunalpamp i "vårt" område som det får gå till på detta sätt.

Får de som bestämmer som de vill ska utfarten till Lugnetleden byggas om vilket i förlängningen kommer att leda till att genomfartstrafiken längs Hagagatan ökar ytterligare.

BOENDE LÄNGS GATAN

Mer läsning

Annons