Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga överraskningar i manifesten

Annons

I går presenterade de två största politiska partierna sina valmanifest. Moderaternas och socialdemokraternas väljare lär känna igen sig.

Moderaterna lyfte fram sänkta skatter.

Socialdemokraterna en satsning på offentlig sektor.

- Jag är framför allt väldigt nöjd med att partiet satsar mer resurser på förskolan, med 6 000 nya tjänster inom barnomsorgen, säger Peter Hultqvist, s, distriksordförande som i går var med och fattade beslut om manifestet i partistyrelsen.

- Det betyder mindre barngrupper, något vårt distrikt har jobbat mycket för. Vi fortsätter satsningen på mer personal i skolan. Dessutom 20 miljarder till vården som förutom att korta köerna också är en satsning på arbetsmiljön och att få ned antalet långtidssjukskrivna. Vi har en tydlig rättviseprofil och ordning och reda med ekonomisk täckning för det vi lovar, säger Peter Hultqvist.

Christel Anderberg sitter med i moderaternas partistyrelse:

- Valrörelsen är inte rätt tillfälle att komma med en massa nya utspel. Vårt manifest är en bekräftelse på den politik vi fört, en betydligt mindre men starkare offentlig sektor och minskade skatter.

- Vi vill se ett starkt rättsväsende, en mycket viktig gemensam uppgift för samhället. Skolan är fortsatt mycket viktig, där vi vill se en skolpeng som går till eleverna och inte till politikerna. Vi lyfter fram vården mycket mer i årets valrörelse, eftersom det är så bekymmersamt med alla vårdköer. Vår politik handlar om större mångfald och större valfrihet, säger Anderberg.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons