Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga oskäliga hyreshöjningar

Annons

Slutreplik till Rune Hjorth och Nils Nilsson:

Ni skriver att det "sägs att Tunabyggen aviserar en hyreshöjning på 20 procent på Bullermyren som en direkt följd av upprustningen". Detta har dementerats av tf vd Hans Sandin i flera tidningsintervjuer.

Ni måste ha läst att detta varken har förankring hos vd eller styrelse. Trots detta dyker det upp i er artikel som påstående i form av att det "sägs".

Allt som "sägs" behöver inte vara sant. Vi är helt överens om att framtida hyresnivåer på Bullermyren fastställs i ordinarie förhandlingar.

Ni skriver att jag "framhåller återigen upprustningen av Tjärna Ängar och Bullermyren som huvudskäl till begärda hyresökningarna". Så har jag inte skrivit i min förra artikel. Däremot har jag konstaterat att upprustningen just nu är viktiga projekt inom Tunabyggen. Och det är något helt annat.

Riktigt är också att de inkomster som Tunabyggen fått genom försäljningen av lägenheterna i Sims myr och Kvarnsveden är ekonomisk grundplåt för renoveringen och upprustningen.

Sakläget är att Hyresgästföreningen begär en hyressänkning med tre procent i Tunabyggens bestånd av cirka 6000 lägenheter. Tunabyggens bud är en höjning med 0,8 procent. Frågan ligger nu i hyresmarknadskommitteen.

Så är det också för Kopparstaden i Falun där företaget kräver 2 procent, trots att det har en hyresnivå på 793 kronor per kvadratmeter, att jämföra med Tunabyggens på 767 kronor.

Tunabyggens bud ger inte kostnadstäckning för de ökade kostnader som vi kan kalkylera med 2006. Det gör det nödvändigt att bland annat rationalisera i Tunabyggens organisation. Vi gör vad vi kan för att pressa kostnader och minimera hyreshöjningar.

För att långsiktigt klara Tunabyggens framtid krävs en ekonomi som går ihop. På den punkten hoppas jag Hyresgästföreningen och Tunabyggen har ett gemensamt intresse.

PETER HULTQVIST

Mer läsning

Annons