Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga nya hus behövs i Linghed

Annons

Ulf Elgemyr, fap, ville att stadsbyggnadskontoret skulle utreda förutsättningarna för nybyggande i Linghed. Anledningen var att där inte finns några lediga hus. Så fort något var till salu fanns det köpare fick han reda på vid ett politiskt informationsmöte i Linghed.

Då Linghed är mycket vackert och tycks vara attraktivt att bo i borde kommunen hjälpa till ansåg Elgemyr. Om fler flyttade in var det bra för både affären, skolan och näringslivet, framhöll han.

Stadsbyggnadskontoret har nu undersökt saken. Förra året bytte tio småhus för permanentboende ägare. Och priset på husen låg på mellan 250 000 kronor och 500 000 kronor. Och folk föredrar att köpa ett bra begagnat hus i stället för att bygga nytt till en kostnad av runt 1,5 miljon kronor, tror stadsbyggnadskontoret.

Det pekar också på att kommunen under 20 års tid, ända fram till 1999, hade ett område med 25 tomter avsatt. Men det var ingen som ville ha dem och nu är marken bokad för en golfbana.

Om någon ändå skulle vilja bygga nytt ligger det närmare till hands att denne frågar privata mark-ägare än att kommunen engagerar sig, anser stadsbyggnadskontoret.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons