Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga lögner om maten

Annons

Svar till garpenbergsbo SDT 18 mars.

Det är helt riktigt, att en ny upphandling av maten för läsåret 2005-2006 ska genomföras till Garpenbergs skola . Detta för att se om det exempelvis finns någon eller några entreprenörer med lokal anknytning som är intresserade av att lämna anbud.

Det är också helt riktigt, att ingen mat ännu levererats från Vasaskolans kök, orsaken är den mycket höga investeringskostnaden i kök och matsal, cirka 1 500 000-2 000 000 kronor, som enligt lagstiftningen krävs för att få renovera kök och matsal i Garpenbergs skola till mottagnings- alternativt tillagningskök med någon form av tillagning. En kostnad som inte var känd när jag besökte informationsmötet i centrums matsal i Garpenberg för några år sedan.

En av kommunen anlitad kökskonsult beräknade då att ombyggnad av totalt cirka 16 kök, inklusive köket vid Garpenbergs skola, till mottagningskök för mat levererad från Vasaskolans kök, skulle kosta cirka 1 700 000 kronor. Jag har alltså inte, som du påstår, ljugit för er Garpenbergsbor. Jag har helt litat på de uppgifter som då fanns tillgängliga hos kommunen.

Kommunen planerar för att bygga om köket vid Garpenbergs skola sommaren 2006 till något av följande fyra alternativ.

3 Mottagningskök där huvudkomponenten och alla tillbehör levereras helt klara att ätas. (Lägst investeringskostnad cirka 500 000 kronor).

3 Mottagningskök där huvudkomponenten levereras helt klar att ätas och alla tillbehör tillagas på plats från råvaror (exempelvis leverans från Haggårdsköket).

3 Mottagningskök där huvudkomponenten levereras kyld och måste värmas och alla tillbehör tillagas på plats från råvaror (exempelvis leverans från Vasaköket).

3 Tillagningskök där såväl huvudkomponent som alla tillbehör tillagas på plats i skolan från råvaror (önskemål från skolledningen i Garpenberg).

Veckomaten till sju till åtta pensionärer levereras från Vasaköket av posten tre gånger i veckan.

Maten till dagisbarnen levereras av Haggårdsköket helt klar att ätas vad gäller såväl huvudkomponent som tillbehör.

SVEN-GUSTAF EIRITZ (C)

Mer läsning

Annons