Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga glada dagar för arbetslösa

Annons

En allmän uppfattning tycks vara att arbetslösa är ovilliga att arbeta och dessutom lever livets glada dagar på a-kassa.

Inget kan vara mer fel. I handlingsplanerna ställs krav som många är svåra att uppfylla på grund av hur arbetsmarknaden och verkligheten faktiskt ser ut.

Förutsättningarna är inte lika för alla. Vi är inte stöpta i samma form. Ett felsteg och man blir utskriven ur a-kassan utan förvarning, eller får sänkt ersättning. Pengar sparas genom att sparka på de som redan ligger.

Alla deltids- och säsongsanställda som inte lyckats få ett arbete på heltid året runt, är en ekonomisk belastning och icke önskvärda. Vilket också påpekas ständigt på Arbetsförmedlingen. De allra flesta önskar inget hellre än att ha ett arbete att gå till året runt.

Arbetsförmedlingen borde vara ett ställe dit man som arbetslös kan vända sig för att få stöd och hjälp. Men så är det inte längre. I Ludvika blir man allt annat än trevligt bemött (gäller inte alla). Man känner sig ännu mer nedtryckt när man går ut därifrån än när man kom in.

Vi har inte valt vår arbetslöshet. Därför vore ett trevligare bemötande önskvärt. Tack vara oss arbetslösa har åtminstone ni på Arbetsförmedlingen ett arbete att gå till.

I dagens samhälle där indragningar görs överallt är det inte lätt att vara människa och känna sig värdig, vare sig man är arbetslös, sjuk, gammal eller barn. En allmän avrättning av dessa grupper kanske kan spara pengar!?

TVÅ SOM IBLAND BEHÖVER ARBETSFÖRMEDLINGENS TJÄNSTER

Mer läsning

Annons