Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga busar i väntsalen

Annons

Det blev således en lyckad start för den efterlängtade servicen till de som reser med tåg och bussar till och från Grängesberg. Hittills, nära två veckor efter den högtidliga återinvigningen, har det fungerat bra.

Väntsalen används för sitt rätta ändamål. Busar och vandaler lyser fortfarande med sin frånvaro.

- Jag har inte hört att det skulle vara några problem. Senast på torsdagen satt jag själv där och väntade på tåget, säger Bengt Andersson (m) drivande kraft i styrelsen för projekt Småskalig landsbygdsutveckling i Ludvika kommun.

Andersson, som var ceremonimästare vid återinvigningen, hoppas nu att det även i fortsättningen ska få vara rent och snyggt i den för övrigt både arkitektoniskt och transporthistoriskt intressanta lokalen.

- Närmast väntar vi på att Banverkets personal ska komma och sätta upp monitorer och högtalare i väntsalen. Vi har även börjat förbereda den turistinformation som ska finnas i väntsalen till sommaren, fortsätter Andersson med hänvisning till ett sammanträde som hölls på torsdagen.

Alf Jansson från Grängesbergsbanornas Järnvägsmuseiförening (GBBJ) konstaterar att skylten om spritförbud har slitits ned. I övrigt är han nöjd med situationen och glad åt att den vackra 40-talsmiljön ännu är oskadad.

- Vi fick ju igenom kravet att väntsalen skulle stängas klockan 20.00 i stället för 22.00. Det påtalade jag vid återinvigningen och det blev ändrat redan samma dag.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons