Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga bryggor vid baden

Annons

Som tidningen skrev om tidigare, hade barn- och utbildningsnämnden bestämt sig för att åtgärda de förfallna bryggorna i främst Idre. Innan kommunen hann börja reparera bryggorna, kom en regel som sade att en kommun är ansvarig för att det inte finns något som badande kan skada sig på under bryggorna. Regeln kom efter ett olycksfall i Skellefteå.

- I Älvdalen är det barn- och utbildningsnämnden som är ansvarig för badbryggorna. Vi kan inte ta ansvar eller avdela någon att kontinuerligt undersöka botten för att se om någon har slängt ner något man kan skada sig på när man dyker eller hoppar, säger Stefan Linde.

Därför blir bryggorna kvar på land i sommar.

- Det enda som kan ändra på det är om en högre instans kan upphäva den dom som ligger till grund för de nya reglerna.

Ett annat alternativ är att kommunfullmäktige i Älvdalen tar över ansvaret för kommunens badbryggor.

- Jag har begärt att ärendet ska tas upp i kommunfullmäktige, fortsätter Linde.

I Älvdalens kommun är det bryggorna i Idre, Särna, Drevdagen och Flötningen som berörs. För övriga bryggor ansvarar de byföreningar som sköter baden åt kommunen.

För de badsugna ungdomarna i Idre är det även slut med fria bad på Idre Fjäll. Tidigare har anläggningen bjudit på bad och även vattenrutschbanan. Det var ett led i att locka gäster även sommartid, men nu förändrar Idre Fjäll sin generositer.

- Vi har sänkt logipriserna och erbjuder istället olika paket med aktiviteter. Det innebär att gästerna väljer vilka aktiviteter som ska ingå utöver boendet, förklarar Idre Fjälls vd, Lars Axelsson.

För de bosatta i Idre erbjuds ett speciellt sommarpaket där bad och minigolf ingår.

- Vi ska erbjuda säsongspaket för familjer eller att de betalar för varje tillfälle, men det ska inte bli alltför dyrt, säger Lars Axelsson.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons