Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga besked om kommunchef

Annons

Frivillig uppsägning eller kickad? Lön fram till nästa årsskifte eller inte? De frågorna skulle förhoppningsvis fått sin förklaring under gårdagens kommunstyrelsesammanträde men så blev inte fallet.

-Vi ska kontakta jurister för att höra vad som egentligen gäller och har därför fyttat fram ärendet tills i morgon, var det enda besked kommunalrådet Gunnar Magnusson kunde lämna under en paus från sammanträdet.

I måndags hävdade han bestämt att lön skulle utbetalas till Waltré under resten av året men tycks nu alltså ha backat från den ståndpunkten. Frågan är också hur länge han ska hålla fast vid sitt mycket klara besked om att Waltré själv sagt upp sin anställning utan påverkan från kommunledningen. Förr eller senare lär nog "pudeln" komma om inte förtroendet ska vara helt förbrukat.

Att kommunchefen fått foten råder det inte längre någon som helst tvekan om. Att beslutet dessutom tagits av presidietrion Magnusson, Weigel och Gyllenvåg, utan att vara förankrat i varken det allmänna utskottet eller i kommunstyrelsen står även det alltmer klart, något som fick kommunstyrelsens ledamöter att gå i taket.

Idag fortsätter sammanträdet då även den framtida skolorganisationen i Järna och Nås ska behandlas. Även det ärendet fanns på gårdagens dagordning med flyttades fram till i dag.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons