Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Infotavla ska hjälpa turisterna att hitta rätt

Annons

En informationstavla om olika sevärdheter finns numer i Grängesbergs centrum. Det är EU-projektet Småskalig Landsbygdsutveckling som står bakom tavlan, som man hoppas ska leda till att fler turister upptäcker Grängesberg.
Det har länge funnits önskemål om en informationstavla i Grängesberg, bland annat från centrumgruppen. Sedan några dagar finns den på plats bredvid gruvgubben.
På tavlan finns karta över såväl hela kommunen som över Grängesberg.
Det finns också bilder och vägbeskrivningar till flera olika utflyktsmål, som till exempel vattenhjulet i Lomberget, Go-kartbanan, Lokmuséet och naturligtvis Cassels.
– Förhoppningsvis leder det här till att Grängesberg kan få fler övernattningar av turister som kommer hit. Om de ser tavlan här och upptäcker att det finns mycket att göra, så kanske de stannar ett tag. Och det skulle vara bra för orten, säger Olle Höök som arbetar med EU-projektet som finansierat tavelbygget.
Han tror också att tavlan kan inspirera Grängesbergsborna själva till att göra utflykter.
– Jag tror inte att alla känner till de här platserna som man kan besöka.
Tavlan, som har snickrats ihop av Hasse Wiklund, ses också som en del i arbetet att göra Grängesbergs centrum till en attraktivare plats.
– Det har klagats på hur det ser ut här. Och en ort är ju beroende av hur det ser ut i centrum. Är det inte fint så stannar inga turister till, säger Olle Höök.
För EU-projektet Småskalig Landsbygdsutveckling är informationstavlan ett av många delprojekt.
Satsningen har pågått under ett år och fortsätter ytterligare ett år.
– Vi ska bland annat arrangera företagsträffar här i Grängesberg, berättar Olle Höök.

STEFAN PERSSON

Mer läsning

Annons