Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Informellt samarbete för kommunens bästa

Annons

Informella samverkansgrupper ska ge kommunen möjligheter att både på kort och lång sikt möta olika former av problem.

Fyra olika grupper är redan skapade eller på väg att skapas.

Sedan tidigare finns ett föreningsråd och ett ungdomsråd.

Nu har en samrådsgrupp för näringslivsfrågor kommit igång. I gruppen ingår flera olika företag av olika storlek och inom olika branscher med spridning i kommunen. Trots olikheterna kan det finnas gemensamma frågor som behöver tas upp till diskussion.

I samrådsgruppen ingår representanter för företagarföreningen, Touringbutiken, Bejlas Gåva, Dala-Floda Golv, Hörnell International, Mockfjärdsfönster, Gagnefshallen, Gagnefs Fritid AB och Åkerström No Wire. Dessutom finns kommunchefen Bertil Stoltz, kommunalrådet Anders Ahlgren, c, och representanter för Arbetsförmedlingen och vuxenutbildningen med i gruppen, som ska träffas sex gånger per år och informellt diskutera frågor av gemensam karaktär.

- Det är viktigt att näringslivet, offentliga sektorn och utbildningssidan arbetar tillsammans, inte minst med tanke på den företagsförlagda gymnasieutbildningen som kommunen arbetar för, säger Anders Ahlgren.

En annan fråga som kan tas upp är exempelvis om det finns möjlighet att koimbinera en vikariepool för kommunens verksamheter och för näringslivet. Ytterligare en fråga är kommunikationer, exempelvis Dala Airports betydelse för företagen.

Diskussioner förs nu om bildande av en fjärde samrådsgrupp. Då handlar det om ett bygderåd.

- Det är viktigt att ha många kontakter, även informella sådana, framhåller Anders Ahlgren.

Mer läsning

Annons