Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inflyttade visar sin bild av Dala-Floda

Annons

- Den här utställningen speglar vår bild av Dala-Floda, berättar Åsa Ogarp-Berg och Harriet Brolin från Dala-Floda intresseförening.

Harriet och Åsa, som båda ingår i intresseföreningens styrelse, började redan före julhelgen att förbereda utställningen om Dala-Floda.

När de berättar om den handlar det i förvånansvärt stor utsträckning om sådant som inte är med.

- Egentligen skulle vi haft med något om bygdens alla duktiga idrottsmän, men för det behövs nog en egen utställning, konstaterar Åsa.

Både hon och Harriet tycker att det är en bra idé att kommunens samhällen och byar bereds möjlighet att visa upp sig.

- Det är roligt och säkert också värdefullt att invånarna och företagen i de olika kommundelarna får ökad kunskap om varandra, anser de.

De båda kvinnorna har valt att låta företag och föreningar visa upp sina produkter och verksamheter.

- Ingen av de företags- och föreningsledare vi har varit i kontakt med har sagt nej till att medverka, berättar Harriet, som påpekar att om någon känner sig bortglömd är det bara att höra av sig så ska hon och Åsa försöka bereda plats i utställningslokalen.

Harriet och Åsa flyttade till Dala-Floda för sju respektive sex år sedan och de tror att det i det här sammanhanget är både en brist och en tillgång:

- Vi vet naturligtvis inte allt om bygden, men har heller inga förutfattade meningar om något. På sätt och vis ser vi på vår bygd med fräscha ögon.

Åsa berättar att för henne är Dala-Floda lika med Wålstedts Textilverkstad, Hemslöjden, Kvarna kulturreservat och Kajaktiv. Harriet lägger till den fina naturen och de vackra byarna.

- Jag föredrar skyltfönster framför skog. Att jag ändå valde att bosätta mig i Dala-Floda beror på lugnet och tryggheten för barnen. Det är livskvalitet, säger Åsa.

Att bygden har mycket mer att erbjuda framgår av deras utställning, som genomförs i turistbyråns utställningslokal och pågår månaden ut.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons