Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrottstjuv orsakade stort pådrag

Annons

I går eftermiddag stals en Mazda från en adress i Skräddarbacken.

Ett par timmar senare, runt klockan fyra, ägde ett inbrottsförsök rum i ett garage i Halvarsgårdarna. Fastighetsägaren kom hem och skrämde i samband med det tjuven på flykt.

Den bil som mannen lämnade platsen i, var den Mazda som tidigare anmälts stulen i Skräddarbacken. Kort senare fick polisen larm om att samma bil färdades i mycket hög hastighet längs Smedjebacksvägen, i riktning mot Romme.

Föraren höll då på att meja ner flera personer som befann sig längs vägen.

Polisen inledde en intensiv jakt på bilen. Men länge letade man i blindo. Längs Smedjebacksvägen fanns varken bil eller förare kvar.

Samtidigt som vägen söktes av, ställdes flera patruller ut i vägskäl och rondeller i Borlänge. Men det gav ingenting och sökandet avstannade.

För tillfället.

Strax före klockan 18 kom nästa larm.

Då hade samma bil skådats i Aspeboda, där föraren gjort ett försök att bryta sig in i ytterligare ett garage. Garaget var dock larmat och fastighetsägaren befann sig hemma, vilket fick tjuven att på nytt fly.

Efter besöket i Aspeboda åkte föraren mot Ornäs.

Där skedde ungefär samtidigt ett inbrottsförsök i en fastighet. Om det är föraren av Mazdan som ligger bakom det låter polisen i det här läget vara osagt, men klart står i alla fall att den stulna bilen observerades i Ornäs vid tidpunkten.

Mazdan sågs sedan åka i riktning mot Borlänge.

Och där, längs Paradisvägen, dumpade föraren den stulna bilen. Polisen fann den runt klockan 19 och gärningsmannen hade då lämnat platsen. Sökandet efter honom fortsatte under kvällen, men hade vid tiden för pressläggning inte gett något resultat.

Via det signalement som lämnats på mannen, har polisen dock förhoppningar om att snart kunna identifiera honom.

LINDA SOLUM

Mer läsning

Annons