Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrott två nätter i rad

Annons

Under flera har Norrbärke alpin haft svårt att få ekonomin att gå runt. Men de senaste vintrarna har varit skapligt med snö och därmed har föreningen kunnat hålla ihop ekonomin. Det handlar inte om några stora överskott, men i varje fall så att det kunnat göras vissa investeringar.

- Det har dessutom krävt oerhört mycket ideellt arbete från medlemmarna, konstaterar Roger Goldheim.

Periodvis har föreningen varit utsatta för omfattande skadegörelse och stölder och nu verkar det som att anläggningen i Uvberget åter har blivit någon sorts favoritobjekt för tjuvarna. Natten till söndag var det inbrott i bland annat skiduthyrningen och i garaget.

Vid skiduthyrningen hade både dörren och ett fönster brutits upp. Men tjuven eller tjuvarna har inte lyckats ta sig in i lokalerna. För fönstret satt det ett galler och för dörren var det en bom.

- Enda resultatet var att det var ett stort hål i dörren, och följden blir att vi måste byta den, säger Roger Goldheim.

Även in i garaget har det gjorts försök att ta sig in. Där har låset i dörren förstörts, men inte heller där har tjuven eller tjuvarna lyckats ta sig in.

- Dessutom har gummilisterna till portarna skurits sönder och dessa kostar det 2 000 kronor styck att ersätta, berättar Goldheim.

Natten till måndag var det åter dags för ett inbrott, denna gång har tjuven eller tjuvarna tagit sig in i serveringen genom att bryta upp ett fönster till ett städförråd. Från detta har sedan tjuven eller tjuvarna tagit sig in i serveringen. Inne i serveringen har ett försök gjorts för att bryta upp dörren till ett varuförråd.

-De misslyckades ta sig in och vad jag vet i dag har det inte blivit något stulet, det hela begränsas till kostnaderna för att laga fönstret, säger Goldheim.

För att få stopp på skadegörelsen och inbrotten kommer medlemmarna i föreningen att hålla vakt vid anläggningen och på det viset kanske få fram vem det är som håller på med inbrotten.

- Det verkar vara den enda lösningen, summerar Goldheim.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons