Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrott på OKQ8

Annons

Det var någon gång mellan klockan 01.30 och 03.30 som tjuvarna slog till mot stationen.

- När ortens nattpatrull åkte förbi stationen 01.30 var allt som det skulle. När patrullen kom förbi två timmar senare hade tjuvarna redan genomfört inbrottet och gett sig av, berättar OKQ8:s stationschef Roger Mattsson.

Tjuvarna hade förberett inbrottet genom att bryta upp två teleskåp och klippa av ledningarna. Dessutom hade de slitit ner en larmsiren på stationsfasaden.

De hade försökt forcera ett säkerhetsglas till ett personalrum, men när det inte lyckades krossade de rutan i entrédörren, som också uppvisade brytmärken.

- De hade gått väldigt våldsamt fram, förmodligen beroende på tidspressen, berättar Maths Jonsson.

Tjuvarna har brutit upp skåp, lådor och andra låsta utrymmen. Bland de uppbrutna skåpen märks en glasmonter som används för förvaring av stöldbegärliga och elektroniska varor. De har också brutit upp lådor till kassaapparater och slagit och brutit på kassadisken, som under torsdagsförmiddagen reparerades provisoriskt.

- Till viss del verkar det handla om helt meningslös skadegörelse, säger Roger Mattsson och berättar att larm- och övriga säkerhetsanordningar nu kommer att förbättras ytterligare.

Medvetet eller omedvetet har tjuvarna rivit ner hyllor med varor, bland annat extraljus, som krossats.

Tjuvarna har tillgripit stora mängder cigarretter och andra tobaksvaror, elektronikvaror, några mindre växelkassor och en insamlingsbössa som användes för Världens barn-insamlingen. Det exakta värdet av det stulna är ännu oklart.

- Vi blir tvungna att genomföra en inventering, berättar stationschefen.

Stationen höll stängt under större delen av torsdagsförmiddagen för att personalen skulle få möjlighet att röja upp och för att Maths Jonsson skulle kunna genomföra en kriminalteknisk undersökning.

- Vi har säkrat en del spår, berättar kriminalteknikern, som vill att alla som sett eller hört något som kan sättas i samband med inbrottet hör av sig till polisen.

- Med tanke på hur tjuvarna gått tillväga har de säkert rekognoscerat på platsen under dagen eller kvällen, tror han.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons