Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrott på Kåken igen

Annons

Kåken och de andra fritidsgårdarna i Gagnefs kommun beräknades öppna för ungdomarna den 25 oktober. Så blir det inte nu.

- Kåken kan inte öppna den 25:e. Vi måste städa upp och laga dörrar och fönster. Dessutom har vi inga grejer kvar här längre, säger Rosa Flank.

Hon är förbannad och uppgiven. Inbrottet var det fjärde på ett års tid och så sent som för någon månad sedan stals en alldeles ny mikrovågsugn som köpts in till fritidsgården.

I fredags tog sig tjuvarna in genom huvuddörren efter att de slagit av huvudströmmen och klippt av kabeln till inbrottslarmet. De slog sönder en ruta och bröt sedan upp dörren. Väl inne slog de även sönder ett köksfönster.

Tjuvarna lyckades få med sig två tv-apparater, en video, två tv-spel, en stereoanläggning och en bärbar telefon.

- Vi kan inte ha någon verksamhet här nu för det finns inga grejer kvar. Vi har inte så mycket pengar och fortsätter det här kan vi inte köpa in fler saker, säger Rosa Flank.

Själv är Rosa övertygad om att inbrottstjuvarna har färdats i bil eftersom de lyckades få med sig så mycket saker.

Hon känner sig maktlös när hon går runt i röran på fritidsgården. Det ligger glas-splitter på golvet och innehållet i lådor och skåp har rivits ut och kastats över hela lokalen.

- Personalen storstädade hela fritidsgården i torsdags inför öppningen den 25:e. Det känns meningslöst, säger hon.

Vem som står bakom inbrotten på Kåken vet varken Rosa Flank eller de andra i personalen, men de anar att det kan handla om samma gärningsmän. Just nu hoppas de bara att någon som vet något ska ge sig till känna så att det kan bli ett stopp på förstörelsen.

- Vi kan inte fortsätta annars. Det värsta är att det här drabbar ju ungdomarna själva. Det drabbar ju inte oss i personalen i första hand.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons