Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrott i vägmaskiner

Annons

På senare tid har det förekommit en hel del stölder, främst av dieselbränsle men även av radioapparater och verktyg. Sammanlagt blir det fråga om stora värden som stulits.

Mest utsatta har vägarbetsmaskinerna på riksväg 45 väster om Malung varit. Där har bara under den här helgen inbrott skett i 16 maskiner längs hela vägarbetsområdet som sträcker sig från Gipsjön en halvmil utanför Malung fram till Lisskogsåsen borta mot Värmlandsgränsen.

På tre ställen har det stulits dieselbränsle ur maskinerna, totalt rör det sig om 500 liter till ett värde av cirka 4 000 kronor.

Ur de andra maskinerna har det stulits radioapparater och verktyg samt diverse småsaker. Exakt vad som stulits var inte klarlagt då detta skrevs och därmed inte heller värdet av det som stulits och förstörts i samband med inbrotten.

-Vi är intresserade av att få in tips om de här stölderna. Någon bör ju ha sett något av så många inbrott, som skett längs en trafikerad riksväg. Sannolikt har det också varit fler tjuvar än någon ensam, kanske flera gäng som jobbat tillsammans, säger polisen i Malung.

Förutom de 16 inbrotten längs Värmlandsvägen har även tre maskininbrott anmälts från Lima efter helgen. Ur två skogsmaskiner vid Digerberget, som ligger nordväst om Tisjön har stulits två radioapparater samt diverse verktyg till ett värde av minst 15 000 kronor.

En hjullastare som stod i en grusgrop vid Matsåsvägen i Torgås har under helgen länsats på sitt bränsle, cirka 60 liter diesel.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons