Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrott hos idrottsförening

Annons

Det var på söndagen som inbrottet i Dala-Järna IK:s kansli upptäcktes. En patrull från polisen i Malung var på plats senare under dagen och undersökte lokalen men kunde inte finna några egentliga spår. Om det var en eller flera personer som utförde brottet är inte heller känt.

Den som gjorde inbrottet lyckades få ut låskolven ur kansliets dörr utan att lämna mer än ett litet brytmärke vid nyckelhålet. Väl inne i föreningens lokal bröt man även upp låset till den skjutdörr i glas som leder till kansliet. I kansliet fanns en stor mängd värdeföremål samt en växelkassa med kontanter.

- Det verkar som om man vetat om att det fanns pengar i växelkassan, säger Eva Skogh-Olsson som arbetar som kanslist i föreningen.

På kansliet fanns även en några år gammal dator, en ljudanläggning med cd- och bandspelare samt ett antal byggnadsverktyg. Där fanns också en reservnyckel till omklädningsrummen, den som användes för att öppna herrarnas omklädningsrum där en nyinköpt stereoanläggning stod inlåst.

- Tjuvarna tog med sig datorn men lämnade skärmen. På datorn hade jag en stor mängd arbete som nu är helt borta, säger Eva Skogh-Olsson.

Även medlemsregister och bokföring fanns lagrat i datorn, men för dessa finns det säkerhets kopior sparade. En första uppskattning av värdet på det stulna hamnar någonstans runt 50 000 kronor. Försäkringar täcker en stor del av den summan, men ändå blir kostnaderna för föreningen höga

-Inbrottet betyder så klart ett ekonomiskt avbräck för oss, men framförallt blir det så mycket extra arbete, säger ordföranden Gösta Lindkvist.

Pengar som kommit till föreningen genom ideellt arbete måste nu användas för att exempelvis byta lås istället för att komma föreningens aktiva tillgodo.

-Det här är så fruktansvärt onödigt, säger Gösta Lindkvist.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons