Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrott för miljoner

Annons

- De vet vad de gör.

Klockan var 01.10.24 när larmet gick. Kenths son som bor på området tog hunden för att se vad som hänt. Det blåste kraftigt ute och hunden uppträdde oroligt och nervöst. Allt var låst och såg normalt ut. Därmed gick han hem.

Vad Kenths son inte visste var att tjuvarna befann sig i utställningshallen efter att ha tagit sig in genom porten på den västra långsidan.

Troligtvis gömde sig tjuvarna ett tag efter larmet för att kontrollera att något vaktbolag inte skulle komma. Sedan fortsatte de lastningen.

De lastade snöskotrar, crossmotorcyklar, fyrhjulingar och annat på en lastbil som stulits alldeles i närheten. En lastbil (ABE 367) med täckt skåp med texten "Warmcell" på vänster sida invid förardörren. Vid 04.30- tiden såg för övrigt en busschaufför lastbilen lämna området.

Chauffören anade inte vad som hänt. För att tjuvarna skulle fått med sig allt måste de haft tillgång till ytterligare något fordon.

Kenth Abrahamsson är bedrövad. Varor för 1,5 miljon är borta. Kapitalvaror och allt i det närmaste nytt. 13 crossmotorcyklar, två snöskotrar, 12-13 båtmotorer, 7-8 motorsågar och tre fyrhjulingar räknar han upp. En jättestöld som ställer till det för Kenth i tider av högsäsong. Allt tjuvarna tog var nytt och genomgående var det maskiner av märket Yamaha.

Kenth Abrahamsson vågar inte tänka tanken vad som skulle ha kunnat hänt om sonen hade kommit på tjuvarna i utställningshallen.

- Det känns otrevligt, säger Kenth Abrahamsson. Det här kan inte röra sig om några amatörer. Det vet vad de har tagit.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons