Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrott

Annons

Lejsme Pers stuga på Riihimäki hemsöktes av inbrottstjuvar natten mot måndag. Tjuvarna bröt upp dörren på huvudbyggnaden och fönstret på kioskbyggnaden med skadegörelse som följd. Inget av värde förvarades där så tjuvarna tycks ha kammat noll.

Vandaler förstörde torn vid Bullsjön
MALUNG. Badplatsen vid Bullsjön har vid flera tillfällen drabbats av vandalism. Nu senast förstördes återigen hopptornet men det blir förmodligen sista gången. Kommunen har tröttnat på att gång på gång reparera tornet så det kommer inte att placeras ut igen. Det hela är kulmen på en serie tilltag som utöver all skadegörelse också riskerat folks liv. Obetänksamma individer har vid olika tillfällen bland annat förstört räddningsutrustning och flyttat livbåten från dess plats.

Hyggesbränning

YTTERMALUNG. Brandrök väckte uppmärksamhet från Yttermalung och en bra bit norröver under måndagen. Många befarade skogsbrand och visst brann det i markerna. Men det rörde sig om en kontrollerad hyggesbränning söder om Norra Vålsjön. Vattenhelikoptrar och ett stort antal brandvakter ombesörjde säkerheten. En hel del intresserad allmänhet letade sig ut till platsen.

Villainbrott

MALUNG. Två villor på Albacksgatan utsattes under helgen för inbrott. Tjuvarna tog sin in via altandörrarna. Kontanter, smycken och alkoholvaror stals.

Inbrott i

fritidshus

TANDÅDALEN. Under torsdagen rapporterades ett inbrott i Tandådalen. Någon har brutit upp ett fönster i ett fritidshus, tillhörande en person på annan ort. Väl inne har förövaren sökt igenom byggnaden men exakt vad som stulits är i skrivande stund inte fastställt.

Vandaler på

Orrskogen

MALUNG. Natten mot lördag drabbades Orrskogen av inbrottstjuvar. Brottslingarna vållade stor skadegörelse och det verkar som om en del kan härledas till ren förstörelselusta. Tjuvbytet blev ringa om ens något. Eventuellt kan förövarna kommit över läskedrycker men några mer stöldbegärliga varor förvaras inte längre på Orrskogen när stället står tomt. Ett stort antal fönster krossades och flera dörrar bröts upp. Det hela bör ha åstadkommit ett omfattande oväsen. Polisen är angelägen om att få in iakttagelser som kan sättas i samband med brottet.

Mer läsning

Annons