Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ilskan växer "Vi behandlar dem inte som människor

Annons

- Det verkar som man borde döpa om Utlänningsnämnden till Utlämningsnämnden. Det är illa, en total katastrof, att ta emot folk och hålla dem på halster så länge, säger Göran Danielsson.

Han nöjer sig inte med att skriva till tidningen utan vill även ha adressen till den statliga myndigheten. Enda problemet är om han ska stava "jäkligt" med "j" eller "dj", men det spelar mindre roll.

- För mig handlar det om medmänsklighet, man ska inte behandla människor på det här viset, säger Gunvor. Paret Danielsson är numera pensionärer, men innan dess drev de Ica Kvarnen i 43 år.

- Man undrar vad myndigheterna har under pannbenet. Flyktingarna behandlas ju inte som människor utan som plankbitar, säger Göran Danielsson.

Andra som engagerat sig är Zohreh Anharis arbetskamrater på förskolan Kvarnen i Falun. Där hon nu jobbat som vikarie i tre år. Hon är lärarutbildad med utan uppehållstillstånd får hon inte tillgodoräkna sig utbildningen och få fast jobb.

- Det är hemskt att låta människor vänta så länge på besked, och sedan skicka dem tillbaka till ett land där de straffas för sina åsikter, säger arbetskamraterna.

Mer läsning

Annons