Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ignorerar mera?

Annons

Det är våren som kommer och med den kommer vårbudgeten" för nu är det valår. Och hur mycket fläsk och späck ska vi matas med nu då?

Det är i valårstider som vi pensionärer blir riktigt uppmärksammade åtminstone som valobjekt. Vi som yrkesarbetat i 40-50 år har vanlig folkpension (som inte följer index) med ATP, PPM kanske men utan fallskärmsförmåner. Vi som med egna personella och ekonomiska resurser bidragit till samhällets utveckling. Vi som fött och fostrat barn som i sin tur fött barn och vi har fått barnbarn och så vidare.

Alltså har vi plusåriga sett till att dagens samhälle har resurser i form av penningar till att dela ut fallskärmar på mångmiljon belopp till dem som verkligen behöver. Orddomptören kramar sin Anitra och förklarar sig inte lägga sig i vad systemet bestämmer för pensionärer!

Listige före detta direktören Petterson i Skandia förklarar dock att han minsann betalar skatt. Priset tog dock den unge Wallenberg som på SEB:s bolagsstämma utfrågades av en tv- reporter. Han stammade sött och var tydligt generad och hade svårt att förklara det där med bonusar och fallskärmar.

Beklämmande tycker jag men de har det inte lätt. Vi pensionärer har det inte heller lätt.

Ska vi kverulera mera eller ignorera mera - valet kanske?

LARS B

Mer läsning

Annons