Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idylliskt på Gammelgården

Annons

Marnässkolan, Junibacken och Knutsbo turades om att avsluta läsåret. Nye rektorn på den förstnämnda, Mikael Fältsjö, passade på att tacka barn, föräldrar och personal för en god start.

För Knutsbo skola var det första gången man hade äran att skicka en kull från årskurs 6 vidare i skolgången. Barnen önskades lycka till och belönades med varsin röd ros.

Torsdagen var som gjord för skol-avslutningar. En klarblå himmel vakade över ett 100-tal barn och föräldrar på gårdstunet vid Gammelgården. De minsta barnen hade gjort blomsterkransar som de nu bar på huvudena.

Sången fanns naturligtvis i centrum. I tur och ordning gick klasserna upp på scenen och framförde välkända stycken som Den blomstertid nu kommer, Idas sommarvisa och Jag älskar sommaren.

Kamerorna höjdes och fyrades ständigt av, allt medan barnen sjöng för glatta livet.

Den musikaliska höjdpunkten kom kanske när årskurs sex klev upp på scenen. Framför allt var det gitarrspelande Fredrik Montelius och Andreas Strandberg som imponerade på den närvarande folkmassan. Med en rockig boogie visade de sannerligen att de är material för vidare musikstudier.

Efter avklarade ceremonier väntar nu, får man gissa, det bästa för barnen. Sommarlov!

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons