Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idrottsrådet vill ha hall i Sälens by

Annons

I en skrivelse som alla kommunfullmäktigeledamöter, tekniska förvaltningen, Malungshems AB och skolförvaltningen fått ta del av förespråkar idrottsrådet att det satsas på en idrottshall i Sälens by i stället för att man bygger upp den nerbrunna idrottshallen vid Blomsterbäcksskolan.

Idrottsrådet menar att det i centrala Malung finns nog med små hallar i dagsläget och det som behövs är en fullstor idrottshall. Inte en ny liten idrottshall.

"Eftersom det har framkommit att försäkringspengarna kan användas i hela Malungs kommun anser vi att pengarna bör satsas i Sälen där behovet av en idrottshall är stort för både skola och föreningsliv" står det i skrivelsen som undertecknats av ordföranden Patrik Pettersson i Idrottsrådet.

Idrottsrådet menar att om man med hjälp av försäkringspengarna kan lösa situationen i Sälens by så kan man sedan med gemensam kraft senare lösa behovet av en fullstor idrottshall i Malung.

Även här är behovet av en fullstor idrottshall stort både för skolan och föreningslivet och i dag finns det bland annat lagsporter som spelar sina matcher med dispens eftersom hallarna inte uppfyller de krav som finns på bland annat storlek.

Det går heller inte att ta in publik eftersom läktare saknas och skolan har också svårt att få tider för undervisningen eftersom trycket på halltider är mycket stort. Både "Blå hallen" och "Jofahallen" är slitna och bägge är stort i behov av en upprustning.

Idrottsrådet påpekar också i sin skrivelse att en fullstor hall också skulle gynna företagarna i Malung eftersom hallen också skulle kunna användas vid mässor av olika slag.

Idrottsrådet påpekar också att man kan tänka sig andra större arrangemang och även kulturarrangemang och detta skulle göra en stor idrottshall till en samlingspunkt i Malung. Detta skulle också gynna kommunen i stort eftersom kommunen skulle bli attraktivare och kanske i framtiden bli en inflyttningskommun vilket skulle gynna både företag, skola och föreningsliv.

Idrottsrådet vill med det här uppmana Malungs kommun att se långsiktigt för att få så bra beslut som möjligt då det gäller idrottshallsfrågan i Malung.

Redan nu på måndag kommer det att beslutas vid kommunfullmäktige om man ska bygga upp den nerbrunna idrottshallen vid Blomsterbäcksskolan i Malung eller inte. En mycket het debatt väntas i den frågan.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons