Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idrottsmän, överstar och politiker bor här

Annons

Trollkarlen från Norslund. Jovisst, han finns.

Mikael Holmberg, före detta fotbollsforward och bandymålvakt i Falu BS, har ett stort intresse. Han är trollkarl. Han ser till så att spelkort försvinner. Dessutom är han en fena på att jonglera med käglor.

Holmberg bor på Gammelvägen. På samma gata bor före detta vattenpolospelaren Janne Norell.

Estradören "Fingal" Lindblom bor också på Gammelvägen, men betydligt närmare stadens larm.

Dragspelsentusiasten Karl-Ivar Jonsson, ordförande i Falu dragspelsgille, bor i Norslund.

Pastorn Hilding Sjöblom har sin second hand-butik i övre Norslund. Försäljningen därifrån finansierar de hjälpresor han gör regelbundet till behövande barn i bland annat Rumänien.

Flera entreprenörer bor i Norslund. Här är två: Nisse Andersson vid Norslunds bygg och Göran Wellard vid Norslunds elektriska.

Polisen Göran Hellström bor här, liksom den före detta hockeyspelaren i Falu IF, Åke Pousette.

Brandmästaren Kjell Erikhans bor i Norslund. Vad ni kanske inte visste om honom är att han är en duktig skomakare.

I affärscentret arbetar åtminstone två välkända Falubor. Anders Roddar, före detta hockeyspelare, jobbar på Willys och Roland Matsson, som nu slutar efter 25 år i bandyns tjänst, finns på Sparbanken.

I Norslund bor Sven Carlsson, före detta rektor och ordförande i Falu BS, liksom frisören Per Westin.

I Norslundsskolan jobbar Slättas fotbollstränare Peter Moberg. Han har förstås anledning att vara glad. Han tog ju upp SSK i division två igen. På direkten!

Björn Dybeck, vykortssamlare och drivande kraft i föreningen Kultur och miljö, bor här, liksom m-politikern Sune Swärd.

Dalregementet har i cirka 100 år varit en central institution i Norslund. Överstar har kommit och gått. Rolf Dahlström, den siste, bodde i en liten lägenhet på Surbrunnsvägen ett tag - där för övrigt många regementsanställda också bodde - och även i huset på Dalavallen, sedan vaktmästare Folke Lindblom flyttat ut.

Förr var också Surbrunn Falubornas stora nöjespalats.

I Norslund har Jehovas vittnen sin Rikets sal och på kyrkogården vilar flera av stadens stora män och kvinnor. Bland annat är den legendariske Stora-disponenten EJ Ljungberg begravd här. Liksom grundaren av Falu kuriren, Waldemar Skarstedt. Och bröderna Axel och Åke Fridell, konstnärer, Selma Ström, lärarinna, författare och stor Faluprofil.

Mer läsning

Annons