Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idrottshistoria som gav mersmak

Annons

Det blev en mycket lyckad idrottskväll. Drygt 60 personer kom, och alla hade samma önskemål: Det här måste återkomma fler gånger.

Sedan MIF:s ordförande Henry Melin hälsat välkommen höll Ingemar Kyhlberg i "trådarna" och det fanns många kända idrottsansikten både bland åhörarna och i panelen.

En av gästerna var Bengt "Silver-Bengt" Eriksson som flyttade från Malung redan 1953, men som innan han lämnade MIF hann bli svensk mästare i Nordisk kombination för föreningen.

När "Silver-Bengt" blev nominerad till OS i Cortina 1956 skrev bland annat en sportskribent att det var på gränsen till välgörenhet att skicka honom till OS. Men Bengt Eriksson gav svar på tal och visade att det var rätt och erövrade en OS-medalj i silver, en av höjdpunkterna i hans idrottskarriär.

"Silver-Bengt" berättade mån-ga minnen och svarade även på frågor. Han berättade hur man fick ställa upp i hoppbacken i Byråsen för att kunna träna och även om sin fortsatta karriär i Friska Viljor i Örnsköldsvik där han både spelade fotboll och var backhoppare. Sammanlagt erövrade "Silver-Bengt" tio SM-guld och hann även 1957 med att ta DM i fotboll med Malungs IF.

En annan gäst som berättade intressanta minnen var skidåkaren Harald Persson som hade många landslagsuppdrag under sin karriär och även var med i OS 1964 i Innsbrück.

Malungs IF:s hedersordförande Backa Gustaf Halvarsson fanns också på plats och 86-årige Backa Gustaf berättade om minnen från 1930-talet och framåt. Bland annat om hur idrottsplatsen Skinnarvallen kom till.

Kjell Magnil, en av Malungs främsta fotbollspelare genom tiderna, berättade om fotbollsminnen och Ingvar Halvarsson dubbel svensk mästare i terränglöpning berättade om friidrott.

Det här är bara ett axplock av vad som hände denna nostalgi-kväll. Under eftermiddagen hade också intresserade möjlighet att titta i gamla urklipp och studera den förnämliga prissamlingen. Ett hundratal personer tog den chansen under dagen.

- Vi är mycket nöjda med arrangemanget och hoppas kunna göra fler liknande träffar säger Åke Rangedal i Malungs IF.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons