Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idrottshall byggs upp igen

Annons

När det var dags att gå till omröstning fanns det tre huvudförslag och ett tilläggsyrkande. Det var kommunstyrelsens förslag som menade att den nerbrunna idrottshallen skulle byggas upp igen, folkpartisten Bengt Thoréns förslag att försäkringspengarna skulle läggas som en grundplåt för en idrottshall i Sälen samt Hans Unanders (s) förslag som stöttades av flera som innebar att man skulle bygga en hall inne i kvarteret Fällen i Malung.

I en votering mellan Hans Unanders förslag och Bengt Thoréns förslag vann Unander omröstningen med 9-4 medan 27 ledamöter avstod från att rösta. I slutomröstningen ställdes Hans Unanders förslag mot kommunstyrelsens förslag och här vann kommunstyrelsen med förkrossande majoriteten 27-13.

Pär Kindlund (c) hade ett tilläggsförslag där han stödde kommunstyrelsen men menade att man långsiktigt skulle för- bereda ett större hallbygge. Kommunfullmäktige ställde sig helt bakom detta tilläggsyrkande.

I den debatt som förekom menade Bengt Thorén (fp) att man skulle använda försäkringspengarna till ett framtida idrottshallbygge i Sälen då situationen där var mycket dålig och man har det största behovet av en idrottshall i dagsläget.

Hans Unander (s) talade sig varm för alternativet att bygga en idrottshall "insprängd" i bostadskvarteret Fällen. Han ansåg att detta var den enda vettiga satsningen i det här läget. Han menade att en återuppbyggnad av den nerbrunna idrottshallen i Blomsterbäcksskolan var ett dåligt alternativ.

Centerpartisten Tore Eriksson var skeptisk till att de cirka 3,5-4 miljoner man får för den nerbrunna idsrottshallen skulle satsas i Sälen.

- Vi vet att ett hallbygge kostar minst 18 miljoner i Sälen. Varifrån ska vi få resterande pengar? undrade Tore Eriksson.

Det var många som hade samma funderingar. Centerpartisten Pär Kindlund ansåg att det finns ett stort behov av en stor hall speciellt i Sälen men att detta inte kan genomföras i dagsläget utan man får vänta tills kommunen får bättre ekonomi.

Lena Olsson (v) tyckte att den här frågan var nog genomgången och då det gäller ett hallbygge i Sälen finns det redan en arbetsgrupp som arbetar med detta. Hon stödde helt kommunstyrelsens förslag om en uppbyggnad av den nerbrunna idrottshallen.

Moderaten Tom Martinsson sade att ett hallbygge i Sälen står högt på listan men kan inte ske nu utan han stödde förslaget att bygga upp den nerbrunna idrottshallen precis som Lars Backlund (m) gjorde. Han såg inte investeringen i ett stort idrottshallbygge som det stora problemet utan det var de efterföljande driftkostnaderna.

Ola Olin (v) menade att många hade tappat fotfästet i den här debatten och att när det gäller en stor hall bör detta vara ett mer långsiktigt arbete.

Carina Albertsson (s) efterlyste mera långsiktiga beslut och menade att man aldrig tog sig tid att diskutera igenom de här frågorna på allvar.

Ann-Louise Eklund hade ingen förståelse för att den nerbrunna idrottshallen byggs upp igen.

- Det blir en liten garderob som vi inte har någon nytta av och jag stödjer Unanders förslag, förklarade centerpartisten Ann-Louise Eklund.

En av de sista talarna var Björn Rosén (c) som tyckte att man borde ha lärt sig av misstagen tidigare (badhus och ishall) och nu borde göra någonting riktigt från början.

- Jag är trots min ålder beredd att stödja de ungas förslag om en satsning på en stor idrottshall redan från början, förklarade Björn Rosén.

Men det visade sig att det var kommunstyrelsens förslag om att bygga upp den nerbrunna idrottshallen som blev fullmäktiges beslut och detta med en överväldigande majoritet.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons