Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idrott på lika villkor

Annons

Ser i pressen att nästa års budget för Hedemora kommun vållar vissa problem att få ihop. Lös ekonomiproblemet med att spara flera miljoner på projektet "Vasaliden för friidrott och fotboll".

Pruta bort kostnaden för konstgräsanläggningen på fotbollsplanen. Förse denna plan i stället med naturgräs så att friidrottsanläggningen blir en komplett friidrottsarena, som även ger möjligheter för kasttävlingar på huvudarenan.

En särskild plan för kastgrenar behöver därmed ej anläggas och ytterligare pengar spars således.

Vid större antal deltagare i kastgrenar kan eventuella kvaltävlingar förläggas till någon annan grönyta, till exempel planerna vid Brunnsjöliden - där kastbanor redan finns.

Finaltävlingarna i kast ska dock alltid hållas på huvudarenan med bra åskådarplatser. Då blir de även inspirerande för de tävlande.

Gör det möjligt för Hedemoras idrottsungdomar att äntligen, efter 30 års väntan, få träna och tävla på en tidsenlig friidrottsplats med allvädersbanor.

Framgångarna kommer säkerligen med tiden.

Kanske kan vi då åter få glädjas åt svenska mästerskap och utmärkta landskampsinsatser av friidrottare från Hedemora kommun.

Om kommunens ekonomi senare tillåter lägg då konstgräs på någon av de befintliga bollplanerna i kommunen.

Närheten till skola kan diskuteras, om skolledningen kräver att eleverna måste ha tillgång till uppvärmd konstgräsplan under vintern från 15 februari, vilket enligt uppgift anges i projektförslaget.

IDROTT ÅT ALLA

Mer läsning

Annons