Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idre vimlar av poliser som gör upp om SM-medaljer

Annons

Just nu är det mer rekordmånga poliser i Idre men räkna inte med alltför snabb utryckning om behov skulle uppstå. Det kan till och med vara så att endel poliser är mer vilsna än någonsin. Det är nämligen SM i orientering för de anställda inom polisen och räddningstjänsten.

På en virkeshög sitter en kvintett och lyssnar på flämtandet från slitna kollegor. Per Einarsson, Per Nordkvist, Lars Westblad, Torgny Halvarsson och Jan Andersson behöver inte leta kontroller utan deras uppgift är att hålla i arrangemanget.

- Vi har 150 deltagare, säger Jan Andersson från polisen i Älvdalen.

Polis-SM, eller mer korrekt, Polis- och Brand-SM avgörs gemensamt under tisdagen och onsdagen. Därefter återstår polisens fälttävlan då det handlar om att orientera och skjuta pistol.

Två gånger tidigare under 90-talet har Idre arrangerat Polis-SM och nu är det tredje gången som arrangemanget avgörs, den här gången med tävlingscentret på Idre Fjäll.

- Vi har tagit hjälp av "Kart-Bosse" Lindwall från Leksand med själva tävlingsdelen och är mer hantlangare åt honom, fortsätter Jan.

Vid tidigare tävlingar så har "Svängis" Westblad varit den drivande kraften. Men i år är det sonen Lars som till vardags finns på Idre Fjäll, men också hör hemma i räddningstjänsten som för de Westbladska traditionerna vidare.

Uppflugna på virkeshögen håller gubbarna från räddningstjänsten koll på tävlingarna tillsammans med jan Andersson. När allt fungerar så är det tillåtet att bara se hur andra får slita. För slita, de får deltagarna göra i den tuffa och svårorienterade terrängen vid Idre Fjäll.

Polis- och Brand-SM invigdes på måndagskvällen av landshövding Ingrid Dahlberg och på tisdagskvällen väntade bankett och prisutdelning för den första dagen. Idrott är ett bra skäl för orienteringsintresserade poliser och brandmän att få träffa likasinnade. Men det är också ett bra sätt för lilla Idre att få visa upp sig.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons