Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idre taxi vägrar köra elever i protest

Annons

Idre taxi menar att de uppfyllt sin del av avtalet och kört skolbarn samt genomfört färdtjänst och kompletteringstrafik till Älvdalens kommun. För detta har man fakturerat enligt ett sätt som Idre taxi menar är praxis och i överensstämmande med anbudet.

- För våra första fakturor fick vi vänta på pengarna i ett halvår och fortfarande krånglar kommunen med utbetalningarna, säger Christer Häggberg.

- Vi kan inte låta företagets vinster från busscharterturismen subventionera de här tjänsterna åt kommunen. När kommunen nu fortsätter att krångla så får det helt enkelt vara nog.

Det innebär att elever som har rätt till skolskjuts drabbas. Dalatrafiks turer kommer dock ej att beröras, mer än att barnen inte kommer att hämtas på gårdarna.

- Det är ett avtalsbrott. Vi har betalat ut den ersättning som gäller enligt de fakturor vi erhållit. Däremot finns det oklarheter kring kompletteringstrafik och färdtjänst, säger Arne Bogghed, ansvarig för transporterna inom Älvdalens kommun.

När det gäller Idre taxis fakturor så är företaget och kommunen inte överens om de uppfyller kravet på att varje resa ska vara identifierbar.

- Jag har bjudit ner Idre taxi till Älvdalen på torsdag för ett möte och förhoppningen är att vi då kan räta ut frågetecknen, säger Arne Bogghed.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons