Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idre fjälls vd lägger domen bakom sig - vill helst se framåt

Annons

Idre Fjälls vd, Lars Axelsson, dömdes nyligen till 75 dagsböter för vållande till annans död. Axelsson dömdes i egenskap av ytterst ansvarig för Idre fjälls säkerhet.

- Vi studerar fortfarande domen. Men i nuläget känns det bättre att blicka framåt och lägga det hela bakom sig i stället för att överklaga domen, säger Lars Axelsson.

Lars Axelsson har varit sparsam med kommentarer till domen som meddelades för en vecka sedan. Han har hänvisat till sin advokat Håkan Myntzing när det gällt uttalanden.

- Till tidningen säger nu Lars Axelsson att man ännu inte tagit något formellt beslut om man ska överklaga den fällande domen eller ej.

Idre fjäll hade hoppats på ett frikännande, då man menade att olyckan skedde utanför pisten och att den ej gick att förutse. Därtill byggde Idre fjälls försvar på att det fanns ytterligare ett vittne som menade att olyckan inte gått till på det vis som åklagaren framställde densamma.

Sveriges liftanläggningars organisation, Slao, var inte med i rättssalen som sakkunniga.

- Vi ska analysera domen och vill i nuläget inte kommentera den eller ha synpunkter på om den bör överklagas eller ej, säger Slaos vd, Hans Gerremo.

Andra ledamöter i Slao som tidningen talat med menar dock att Idre fjäll bör avstå från en överklagan. Ett skäl till det är att domen i dess nuläge har en liten prejudicerande påverkan på andra anläggningar. Mycket talar dock för att Idre fjäll accepterar domen och avstår från att överklaga. Det trots att man inte delar den bedömning som tingsrätten i Mora gjort.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons