Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idre fjäll vill inte göra om misstagen med projektet Tre toppar

Annons

På onsdagskvällen bjöds de som ansågs berörda av projektet Tre toppar in till ett tidigt samråd med företrädare för Idre fjäll.

- När vi drog i gång projektet 1997 gjorde vi en rad fel, men nu försöker vi jobba tillsammans med miljöintressenterna, förklarade Idre fjälls vd, Lars Axelsson.

Idre fjäll har anlitat Anders Enetjärn för att ta fram ett underlag inför den miljökonsekvensbeskrivning som ska tas fram.

- Det viktigaste som jag ser det är att vi bara ska låna marken. Därför ska det inte att bli aktuellt med schaktningar eller ingrepp som inte kan återställas, säger Ene-tjärn och betonar att det handlar om gammal skog, men ingen urskog.

Då området som berörs är ett så kallat Natura 2000 område så kommer det att bli nödvändigt med kompensationsåtgärder. Där presenterade Anders ett nytt förslag.

- Det går faktiskt att kompensera det område som kommer att tas i bruk för skidåkning genom att plantera lövskog vid Vassbos gamla gruvområde.

- Av de politiska partierna i kommunen säger samtliga utom ett nej till Tre toppar. Går det då att driva frågan, undrade Leo Einarsson.

- Säger kommunfullmäktige nej, då har vi problem, medgav Lars Axelsson.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons