Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idre fjäll satsar 210 miljoner

Annons

- Det vi gör är att vi nu satsar sammanlagt 210 miljoner kronor på nytt boende och nya liftar och nya nerfarter, säger Idre fjälls vd Lars Axelsson.

Att Idre fjäll hoppas få till ett lyxigt litet hotell med Pernilla Wiberg som delägare samt en ny stugby har tidningen skrivit om vid flera tillfällen.

- När det gäller hotellet så är meningen att spaden ska sättas i marken i maj och att det ska vara klart till jul, säger Pernilla Wiberg som själv är på plats i Idre över SM-festen.

- Under mina 15 aktiva år hade jag ungefär 200 resdagar per år, så jag vet vad man önskar för att trivas på ett hotell, säger Pernilla.

Det som är nytt är att den nya stugbyn som planeras kommer att profileras som "Svenska idrottsbyn". En by vid infarten till fjällanläggningen med 30 nya lägenheter.

Totalt sett med hotell, idrottsby och de fritidshus som byggts i det nya Dählieområdet så skapas det nu under det här året 1 000 nya bäddar på Idre fjäll.

- Det innebär samtidigt att vi måste bygga ut infrastrukturen och skapa nya nerfarter. Bland annat kommer vi att ta upp en nya backe bortanför Söderbyn, berättar Lars Axelsson.

Den stora investeringen handlar om en ny kopplad sexstolslift som ska ersätta den lift som en gång var unik i Europa, men det är nu 20 år sedan. Nu rullar den på sista året.

- Det här innebär också många nya jobb i området, säger Lars Axelsson.

Beräkningar talar om 60 nya heltidsjobb i området.

Idre fjäll och Pernilla Wiberg väntar nu bara på ett positivt besked från Nutek om investeringsbidrag.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons