Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idre får Systembutik

Annons

Nyligen uppvaktades Systembolagets ordförande Olof Johansson i frågan.

Det var kommunalrådet Herbert Halvarsson och förre riksdagsmannen Leo Persson som nyligen träffade Systembolagets ordförande Olof Johansson.

- Det var alldeles uppenbart att han inte hade kunskap om varför det gamla löftet om att Idre skulle få ett Systembolag ej infriats. Det samtidigt som Funäsdalen nu lovats ett eget Systembolag, säger Herbert Halvarsson.

I det riksdagsbeslut som styr Systembolagets satsningar i glesbygdsorter framgår det att en turistort som Idre borde fått det bolag man en gång lovats. Det när nu både Sälen och Åre fått egna Systembolag medan Funäsdalen blivit lovade att få ett.

- Olof Johansson skulle informera sig om situationen och återkomma till oss, så nu hoppas vi på svar från honom om några dagar, säger Herbert Halvarsson.

När det gäller riksdagsbeslutet från 1999 har Leo Persson letat fram det. Där har han funnit att turistorter som Idre ska prioriteras liksom orter med fler än 5 000 invånare.

- Som det är nu är situationen ohållbar för turister som kommer upp till Idre på en torsdagkväll för en långhelg. De kan då inte hinna beställa och få sina varor innan de återvänder, säger Leo Persson.

- Det finns helt enkelt inget skäl att neka Idre att få det Systembolag man en gång utlovat, menar Leo Persson.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons