Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idre får egen tv-kanal

Annons

På Idre fjäll har det under många år producerats egna tv-sändningar och nu ökas dessa ut med två dagliga sändningar som först och främst vänder sig till gästerna på Idre fjäll.

Nere i Idre by har ett av projekten i "Drömmen om framtiden" nu resulterat i att det sedan några dagar rullar en egen nät-tv-kanal.

- Det handlar om lokalinformation som väder och skolans veckoblad, men också annonser från lokala företagare, förklarar Joakim Agartson, som förverkligat projektet under sommaren.

Det som gör det möjligt är det lokala kabel-tv-nätet som servar ungefär 300 hushåll i centrala Idre.

På det nätet kommer nu också information och annonser att nå ut till Idreborna.

- Vi kommer inte att producera några egna program, men en tanke är att kunna lägga in filmer och bilder från lokala händelser, förklarar Joakim Agartson.

- Likaså kommer vi att kunna lägga ut stormöten och liknande som kan ha ett allmänintresse, fortsätter Joakim.

Idre fjäll gör däremot egna produktioner och därifrån finns planer på att även låta det lokala kabel-tv-nätet i Idre visa vad som visas på Idre fjäll.

- Vi har börjat sälja in annonser på våra tv-sändningar och det går riktigt bra, säger Torbjörn Martinsson, marknadschef på Idre fjäll.

Det innebär att lilla Idre mycket väl inom kort kan ha två lokala tv-kanaler som vill konkurrera med de stora kanalerna.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons