Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idi Amins son dömd för gängmord

Annons

Rättvisan hann aldrig ifatt den blodbesudlade Idi Amin, men den ugandiske diktatorns son avtjänar nu fem år för ett dödligt överfall.

25-årige Faisal Wangita har dömts för sin roll i ett grymt gängöverfall i januari förra året, rapporterar brittiska medier. Det somaliska offret dog snabbt efter att ha blivit anfallet på öppen gata i Camden i London den 28 januari förra året.

Idi Amin styrde Uganda med järnhand 1971_79 och låg under den tiden bakom hundratusentals människors grymma död. Han flydde sedan landet och dog i Saudiarabien vid 78 års ålder 2003 _ utan att ha dömts för ett enda av sina brott.

Wangita är ett av Amins otaliga barn med en mängd kvinnor. Modern tros vara Sarah Kyolaba Amin, diktatorns femte fru som numera också bor i London.

Wangita är en av flera som de senaste månaderna i Old Bailey-domstolen i den brittiska huvudstaden har dömts till fängelsestraff för Camdenmordet. Domen mot Wangita kom redan i maj, men under rättegångarna hemlighöll domaren att 25-åringen är Amins son, med motiveringen att blodsbandet skulle kunna påverka juryn.

TT

Mer läsning

Annons