Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idéer till ett kvalitetsfyllt liv

Annons

I Capellet i Söderbärke fanns under lördagen representanter från olika föreningar för att informera om sina verksamheter som alla gick ut på att ge fritiden ett bredare innehåll.

- Friluftsfrämjandet, Söderbärke jaktvårdsgrupp och sportfiskeföreningen berättar om sina verksamheter, sade Ann-Christine Östholm från Studiefrämjandet som varit med och anordna hela temadagen.

I ett rum höll Jonas Asplind, musikhandläggare på studiefrämjandet, till. Där fick alla som ville prova att spela trummor, bas eller synth chansen att göra så, med eller utan instruktioner av Asplind.

Från det att dörrarna slogs upp kom en jämn ström av besökare även om det till en början kändes lite trögt:

- De vill väl lyssna färdigt på melodikrysset först, gissade Ann-Christine Östholm.

Kerstin Bränner erbjöd besökarna att prova på en Shiatsu-behandling och berättade även om stresshantering. Hon kommer från Falun men planerar att ha en kurs i Studiefrämjandets regi om intresset från de boende i Smedjebackens kommun är tillräckligt stort.

Ingrid flygare berättade om glädjen i jakten och om de olika utbildningar i jakt som studiefrämjandet håller i. Jakt med fällor och skottplatsundersökning var några av dem. Hon visade också egenhändigt gjorda örhängen med älgtänder, halsband eller skinn som hon garvat.

Det fanns också en jaktskyttesimulator uppställd inne i Capellet där intresserade kunde prova på känslan av att sikta och skjuta.

Maj Pettersson, från Hedemora, berättade om en betydligt lugnare hobby; Vedic-art målning. Något som gett hennes fritid ett mycket kreativt inslag. En metod som gör det enkelt att måla, enligt hennes egen beskrivning.

- Jag hämtar inspiration från naturen men sen när jag målar kommer det inifrån, jag målar aldrig av något.

På väggen inne i var ett stort papper uppsatt där besökarna fick ta tillfället i akt och leka med färger och former.

INGELA HALLGREN

Mer läsning

Annons