Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ideella krafter efterlyses till Barnens Dag

Annons

Barnens Dag i Borlänge har alltid varit en riktig folkfest. Men för att firandet ska kunna leva vidare krävs att fler ställer upp och arbetar ideellt.

Borlänge Barnensdags-förening efterlyser nu verkliga entusiaster. Folk som är beredda att arbeta ideellt för barn och ungdom.

- Massor av jobb och inte en krona i arvode. Däremot är det gratis fika.

Så sammanfattar Gunnar Eriksson, ordförande i föreningen, de villkor som erbjuds.

- I dag är vi tio-tolv som sköter allt arbete kring Barnens Dagsfirandet. Vi försöker kämpa på, men vi är helt enkelt för få. Nu hoppas vi få förstärkning, säger Eriksson.

Barnens Dag i Borlänge hade sin storhetstid på 1950-talet. Många arbetade ideellt och ett år kunde en publik på 30 000 personer räknas in. Men det skulle bli allt svårare att mobilisera ideella krafter.

När beslutet om att lägga ned Barnens Dagsfirandet togs var det främst motiverat av svårigheterna att få folk att ställa upp och arbeta gratis. 1977 togs så en paus som kom att sträcka sig fram till 1994 och nypremiären detta år.

- Det är mycket jobb, men vi har också väldigt roligt tillsammans. Framför allt är det mycket arbete runt Barnens Dagsfirandet då det går åt en och en halv vecka. Jag talar då om arbete i princip dygnet runt, fram-håller Eriksson.

En nyrekrytering ökar möjligheterna för Barnens Dags överlevnad i Borlänge.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons