Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ideell kamp för att hjälpa de ryska barnen

Annons

Den senaste gruppresan till ryska Oryol arrangerades i maj. Deltagarna kom huvudsaklingen från Ovansiljan och reseledare var Kenneth och Valentina Eriksson från Venjan.

Det starkaste minnet från resan var besöket hos baptistförsamlingen i Oryol som bland annat driver en skola i ett litet rum på andra våningen i kapellet. Hit kommer barn från vidriga förhållanden och trasiga familjer. Över hundra barn har här ett andningshål att komma till och få tröst och kärlek av förstående människor. Den lilla och enkelt möblerade skolsalen rymmer ett femtontal elever åt gången som får stödundervisning i olika ämnen.

Verksamheten församlingen bedriver är helt beroende av ideella insatser och eventuella gåvor från privatpersoner. Från kommunen eller staten får man inga bidrag, utan medlemmarna själva får med små medel försöka driva verksamheten vidare.

Det var som nämndes besöket i baptistföramlingen som mest

etsade sig fast i minnet på resenärerna och vid en återträff i Venjan den tredje augusti kom nästan omgående diskussionen in på att man på något sätt vill hjälpa barnen i den nämnda skolan. Beslutet blev att starta en penninginsamling som Norra Venjans Intresseförening ansvarar för och med Olle Strand, Venjan, som kontrollant. Insamlingen kommer att pågå fram till den 30 november i år och intresseföreningens postgirokonto är 487 60 96 - 1. Talongen ska märkas "Oryol", hälsar insamlingsansvariga.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons