Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idbäckselevernas sista utställning?

Annons

För en månad sedan var det meningen att eleverna vid Idbäcks skola i Malung skulle ha en utställning i Galleri Grönlands lokaler efter Lisagatan i centrala Malung

Under flera år har eleverna vid Idbäck skola i Malung haft utställningar av konstverk eleverna själva gjort. Bara några dagar innan den utställningen fick man beskedet att Galleri Grönland inte fick användas längre då lokalerna snabbt skulle byggas om till en mat- och ölservering.

- Men vi ville ha en utställning och nu kan vi visa våra konstverk i en lokal i Hemköpsfastigheten i centrala Malung säger Niclas Björk, en av tre elever som tar emot då vi tittar in och ser på utställningen.

Utställningen kommer att pågå under några dagar och det är ett fyrtiotal inramade verk och lika många utan ram.

Många av målningarna som nu eleverna vid Idbäcks skola visar i den här utställningen är mycket fina och första dagen hade man också mer än hundra besökare.

- Det är en siffra som vi är mycket nöjda med säger Oskar Johansson och Magnus Paulsson.

Det är klasserna 2-6 vid Idbäcks skola som ställer ut och de elever som finns och guidar på utställningen går i femman eller sexan vid Idbäcks skola.

Kanske är det här också den sista utställningen som Idbäcks skola har eftersom skolan skall läggas ner till höstterminen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons