Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idbäcks elever blev utan gallerilokal

Annons

Då eleverna i Idbäcks skola i Malung skulle sätta upp sin årliga utställning i galleri Grönland så fanns det inte längre någon utställningslokal. Kommunen hade utan förvarning och i all hast arrenderat ut hela galleriet till annan verksamhet.

- Vi borde ha kunnat få någon förvarning. Sedan nio år tillbaka har vi varje år gjort en utställning med elevarbeten och vi bokade plats i galleriet för ett helt år sedan. Vi har jobbat med utställningen sedan i höstas och har gjort ett 50-tal större, inramade tavlor som vi skulle visa upp, samt ytterligare ett 100-tal bilder, berättar läraren Göran Johansson.

Skolan hann till och med annonsera om sin utställning, som skulle pågå kommande vecka. Först då man på torsdagen skulle hämta nyckeln för att komma in i galleriet och ordna utställningen fick man veta att galleriet upphört.

- Det är ju väldigt trist för eleverna som lagt ner mycket arbete på den här utställningen och flera föräldrar har varit väldigt förgrymmade, med all rätt, säger Göran.

Skolan erbjöds en mindre lokal i Jannesgården som alternativ, men där får utställningen inte plats.

- Vi kan inte ställa ut bara några elevers arbete, så det får vara, säger Göran.

Det här skulle ha blivit den sista utställningen av elever i Idbäcks skola, eftersom skolan kommer att läggas ned i år.

Att galleriet plötsligt upphört beror på att kommunen hyrt ut fastigheten och att den ska byggas om till café/restaurang inför sommaren.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons