Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IBM lägger ned

Annons

IBM har valt att koncentrera verksamheten till Västerås och Kista utanför Stockholm.

- För ABB i Ludvika ska det inte innebära någon försämring, vi kommer att ge samma IT-service via helpdesk från Västerås. Vi ska ta tillvara våra stordriftsfördear, våra kunder förväntar sig det, säger Andris Zvejnieks, informationschef vid IBM Sverige som berättar att IT-stödet ska skötas via telefon och nätet i framtiden till alla kunder som finns runt om i Sverige.

IBM informerade på onsdagen de 145 som berörs på 17 orter runt om i Sverige.

I slutet av 2002 fick 400 ABB-anställda, varav ett 30-tal i Ludvika, besked om att ABB IT Partner lades över på IBM.

SIF-facket som organiserarde IT-teknikerna välkomnade beskedet då de anställda väntades få en bättre arbetsgivare i IBM än den de hade i ABB.

- Vid den tiden var våra medlemmar positiva till att byta arbetsgivare, konstaterar SIF:s ordförande Nils Olof Olsson som för dagen inte har några kommentarer till nyheten.

ABB-delen omsatte cirka 1,1 miljarder kronor med verksamhet i Västerås, Ludvika, Göteborg, Huskvarna, Malmö, Stockholm och Växjö.

IBMs varsel omfattar tidigare ABB-personal i Växjö (12 personer), Göteborg (14), Huskvarna (10), Malmö (16) och Ludvika (23).

Cirka 100 anställda kommer att erbjudas anställning i en annan del av organisationen i Kista och Västerås.

Informationschefen Andris Zvejnieks uppger att all personal i IBM, även de varslade, har rätt att söka de nya tjänsterna och har personal rätt kompetens och står sig i konkurrensen så finns chansen för några att få jobb i Västerås.

MBL-förhandlingar om nedläggningen i Ludvika inleddes på torsdagen men NLT har inte lyckats nå SIF:s representant för en kommentar.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons