Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ibland behövs en expert

Annons

Svar till Pedagog som söker annat jobb, den 10 juni:

Det ställs hela tiden nya och högre krav på kommuner och förvaltningar när det gäller utveckling och effektivisering av verksamheten. Det är förresten en situation som inte bara gäller den offentliga sektorn.

Den organisationsförändring som genomförts inom barn- och grundskoleförvaltningen omfattar i huvudsak chefstjänster och är tänkt att resultera i både effektivisering och en besparing inom ledningsorganisationen.

Totalt innebär den en nedskärning/besparing med 1,5 rektorstjänst bland annat beroende på minskat elevantal. Dessutom har Gussarvsskolan avvecklats.

Organisationsförändringen gällande vård- och omsorgsförvaltningen innebär ingen minskning av antalet chefer, utan syftar till en långsiktigt hållbar organisation. En långsiktigt hållbar organisation var målsättningen även inom barn- och grundskoleförvaltningen.

Att vara chef innebär enligt vår mening att ha stor beredskap för förändringar. Det ligger i uppdragets art att man måste vara beredd på att uppdraget kan förändras.

Ibland behövs någon utanför den egna organisationen med särskilt stor kompetens i organisations- och ledningsfrågor för att hitta optimala lösningar.

I de här fallen har aktuell konsult varit ett stöd till förvaltningsledningarna i att fatta de trots allt svåra beslut som förändringar för enskilda innebär.

När det gäller personalfrågor bemöter Hedemora kommun ej detta i insändare, utan i de samverkansformer som finns inom kommunen.

ERIKA BARREBY

Mer läsning

Annons