Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I väntan på nya elever

Annons

För ett år sedan insåg skolledningen att de befintliga lokalerna vid Rättviksskolan inte skulle räcka till för kommande läsår. Eleverna i årskurs sex skulle bli rekordmånga. Därför aktualiserades planerna på att hyra in så kallade klassrumsbaracker.

Under sommaren uppfördes en barackpaviljong med totalt tre klassrum, tre kapprum och sex toaletter i anslutning till skolan. Nu står paviljongen inflyttningsklar inför måndagens skolstart.

- Jag är mycket nöjd med resultatet. Lokalerna håller hög kvalitet. Det känns bra att kunna ta emot barnen på detta sätt, säger Göran Berg.

På måndag börjar totalt 158 barn i årskurs sex, 77 av barnen får sina klassrum i den nya paviljongen, fördelade i tre klasser med eget klassrum, kapprum och egna toaletter.

- Sexorna blir skolans största årskull, en av de största kullarna vi någonsin har haft. Totalt får vi cirka 550 barn på skolan under läsåret. Det är svårt att vara exakt. Det tillkommer troligtvis barn eftersom det flyttar in många barnfamiljer till kommunen just nu, säger Göran Berg.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons