Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I väntan på något bättre

Annons

- Många tror väl vi är tokiga som låter den sämsta sträckan vara kvar, säger Göran Eriksson på Vägverket Mitt i Falun.

- Det handlar om att den sträckan avser vi att börja bygga om nästa år. Därför får vi leva med den dåliga delen även den här sommaren och hösten.

Just nu är arbetsplanen för upprustningen av riksväg 70 utställd. Inom kort räknar Vägverket med att kunna göra upphandlingarna för den upprustning av vägen som väntar. Den ska då breddas och få bättre bärighet.

- Vägen ska förbättras i den befintliga sträckningen. Riktigt vad det innebär för riksväg 70 har jag inte fullt klart för mig, men normalt innebär det att tvära och besvärliga kurvor rätas ut samtidigt som vägen breddas.

Upprustningen av riksväg 70 planeras ske i tre etapper där den första är den som avses påbörjas nästa år.

- Det blir då en sträcka på 12-13 kilometer från den del norr om Bunkris där vi tidigare gjort en upprustning, förklarar Göran Eriksson.

Den sträcka som man avser inleda upprustningen på är den som i dag är allra sämst.

- Därför kanske många tycker vi är tokiga som inte gör något åt den delen nu i sommar, men det hade bara varit att kasta bort pengarna. Istället satsar vi två miljoner på beläggningsarbetena på de etapper som står på tur åren efter, fortsätter Göran Eriksson.

Efter Åsendammen mot Hållstugan ser vägen ut att vara i bra skick.

- Tyvärr är det inte så. Ytbeläggningen har börjat släppa och därför tvingas vi nu lägga på ny ytbeläggning så den vägen ska kunna fungera i tio år till.

Så nu ser det ut som om den smala och krokiga riskvägen norr om Hållstugan ska få en bra standard. Den sämsta biten redan nästa år.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons