Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I princip klart med nya toppar i politiken

Annons

Med all sannolikhet blir Lars Helsing, 53, ny ordförande i byggnadsnämnden i Ludvika kommun.

Och i vård- och omsorgsnämnden kommer Folke Thelin, 64, att greppa klubban.

- Vi har sammanträde om ett par veckor.

- Men allt talar för att Lars Helsing tar över som ordförande i byggnadsnämnden.

Det berättar Jan Svensson som är ordförande i socialdemokratiska partiets valberedning. Han förmodar att kommunfullmäktige vid sitt möte i slutet av februari kan utse Helsing till ny byggnämndsbas efter avlidne Göran Lindelöf.

- Däremot är det ännu osäkert när det blir en ny ordförande i vård- och omsorgsnämnden. Faktum är att Lennart Myhrman ännu inte avsagt sig uppdraget. Han blir kvar åtminstone kvartalet ut, säger Svensson.

Den tidigare vice ordföranden Myhrman tog över som ordförande vid årsskiftet.

Han efterträdde Thomas Gustavsson som på grund av jobbet som vice förbundsordförande i Byggnadsarbetarefacket hade avsagt sig uppdraget.

Av samma skäl, nytt jobb som tar för mycket tid, väntas Myhrman dra sig tillbaka. Enligt Jan Svensson kommer detta avhopp inte som någon överraskning

- Han tog uppdraget på de premisserna att han när som helst under mandatperioden skulle kunna avsäga sig det. Vi gjorde tidigt klart med Folke Thelin (vice ordförande) att han skulle ta över som ordförande när Myhrman hoppar av.

Men när Myhrman avgår, det vet vi alltså ännu inte, framhåller Jan Svensson.

Är det klart med nya vice ordföranden i de båda nämnderna?

- Nej, där har vi ett problem som vi ännu inte rett ut. Det finns egentligen inga självklara kandidater, svarar Jan Svensson.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons